Prozdrowotna moc zawarta w rzodkiewkach
Rzodkiewki są powszechnie znane, lecz niejednokrotnie większość z nas pomija je w posiłkach. Zapominamy dodać je na kanapkę, usuwamy z sałatki. W Europie spożywa się je głównie jako chrupiący dodatek do potraw, a na Bliskim Wschodzie ludzie cenią sobie wyciśnięty z nich sok.
więcej...
5 sposobów na to, jak nie marnować jedzenia
Wyrzucanie żywności i w ten sposób jej marnowanie to większy problem niż wielu ludzi zdaje sobie z tego sprawę. W rzeczywistości prawie jedna trzecia całej żywności produkowanej na świecie jest wyrzucana lub marnowana z różnych powodów. Odpowiada to blisko 1,3 miliarda ton rocznie. Do najczęściej wyrzucanych w...
więcej...
Za co kochamy dynię?
Wiele osób uważa dynię za wspaniałą i zabawną dekorację związaną z Halloween. Wiele osób uwielbia ją również smakować w postaci dyniowych babeczek lub jako aromatyczną zupę. W naszym cateringu dietetycznym dodajemy ją również do curry oraz pasztetów warzywnych.
więcej...
7 grzechów głównych osób odchudzających się
Każdy z nas chce wyglądać pięknie i dobrze czuć się we własnej skórze. Czasami jednak w pełnym zaakceptowaniu siebie przeszkadzają nam nadprogramowe kilogramy. Niejednokrotnie jest to nie tylko kwestia estetyczna, ale także potrzeba wynikająca z naprawy nadszarpniętego zdrowia. W taki sposób zaczyna się proces...
więcej...
5 umysłowych sztuczek na to jak jeść mniej
Jedzenie mniejszych porcji, niż te do których jesteśmy przyzwyczajeni, sprawia wiele kłopotów. Niektórzy decydują się na korzystanie z diety pudełkowej. Jak mówią, spożywają to co otrzymali z cateringu i jest im dużo łatwiej utrzymać rygor, ponieważ porcje są z góry określone.
więcej...