Dozwolone produkty

W czasie kuracji można spożywać jedynie warzywa i owoce ubogie w substancje odżywcze.

DOZWOLONE WARZYWA:

marchew, buraki, seler, pietruszka, chrzan, rzepa, rzodkiew, różne rodzaje kapusty, kalafior, brokuł, bok choy, jarmuż, kapusta pekińska, rukola, kalarepa, szparagi, różne rodzaje sałat, szpinak, botwinka, seler naciowy, natka pietruszki, mniszek, pokrzywa, szczaw, różne rodzaje cebuli, szczypiorek, por, czosnek, dynia, cukinia, kabaczek, bakłażan, ogórki, pomidor, papryka
 

DOZWOLONE OWOCE:

jabłka,  grejfruty, cytryny.

Zgodnie z najnowszą aktualizacją dopuszcza się spożycie innych owoców: owoce jagodowe, kiwi, granat, pomarańcze, mandarynki, porzeczki, agrest, morele, arbuz, śliwki, wiśnie, maliny. Powinny to być ilości śladowe i dekoracyjne. Podjadanie owoców powinno być ograniczone. Zaleca się, aby owoce stanowiły ok. ¼ ilości spożywanych produktów. Nadmiar owoców skutkuje zwiększonym spożyciem występujących w nich cukrów, a to z kolei może wpływać na przerwanie działania diety.

DOZWOLONE PRZYPRAWY:

Wszystkie przyprawy jednorodne, zioła świeże i suszone bez żadnych dodatków, sól (najlepiej himalajska), ocet jabłkowy.

DOZWOLONE PŁYNY:

Woda, słabe herbaty ziołowe, owocowe oraz świeżo wyciskane soki warzywne w nieograniczonych ilościach. Nie należy pić mocnej herbaty, kawy ani alkoholu.