Dozwolone produkty

W czasie kuracji można spożywać jedynie warzywa i owoce ubogie w substancje odżywcze. 

Dozwolone warzywa:

Marchew, buraki, seler, rzodkiewka, pietruszka, chrzan, kapusta, kalafior, brokuł, cebula, czosnek, por, ogórki, zwłaszcza kiszone, kabaczek, dynia, sałata, szpinak, natka pietruszki, świeże zioła, pomidory, papryka.

Dozwolone owoce:

Jabłka,  grejfruty, cytryny.

Dozwolone przyprawy:

Wszystkie przyprawy jednorodne, zioła świeże i suszone bez żadnych dodatków, sól (najlepiej himalajska)

Dozwolone napoje i płyny:

Woda, herbaty ziołowe i owocowe, soki świeżo wyciskane z dozwolonych warzyw i owoców, zakwas buraczany, sok z kiszonej kapusty, wywary warzywne.

Poza wymienionymi wyżej produktami nie wolno nic więcej jeść ani pić. Spożycie czegokolwiek spoza powyższej listy przerywa post leczniczy i grozi poważnymi skutkami zdrowotnymi.